вторник, 15 февруари 2011 г.

ПРОТОКОЛ
от
Заседание на Националния Съвет на Национален Алианс 
"Обединени Божии Църкви"



Днес, 08.02.2011 г., НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ на НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС  "ОБЕДИНЕНИ БОЖИЙ ЦЪРКВИ" в България, се събра на свое извънредно заседание. Поводът за свикване на това събрание бе, Отворено писмо, изпратено от пастир Ангел Пилев до Евангелските деноминации, в което се съдържат редица обвинения към еп. Васил Еленков.


Всички поставени в писмото въпроси бяха дискутирани. Еп. Еленков даде подробен и изчерпателен отговор на поставените към него въпроси ,следвайки хронологичния ред на събитията.
 
Еп. Петър Георгиев и п-р Янко Добрев заявиха, че са свидетели и очевидци на голяма част от събитията, чиято достоверност потвърждават, а именно: репресиите, арестите и заеманите служебни длъжности от еп. Еленков, в периода от 1971 до 1996 г.
  
Националния Съвет прие поднесеното покайно извинение, от страна на еп. Еленков, за подсилените моменти в неговите изявления.
  
Също така НС предложи и еп. Еленков прие, да направи обосновано писменно и видео изложение в отговор на поставените към него въпроси. НС предложи да бъдат интервюирани по-стари вярващи, хора които познават еп. Еленков  от по-дълго време и техните интервюта да бъдат направени публично достояние.
   
Ръководството на НА ОБЦ смята повдигнатите от п-р Ангел Пилев въпроси и дискусии за приключени  и твърдо застава зад еп. Еленков, и го подкрепя като пълномощник на НА ОБЦ .

                            
ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ
СЪВЕТ НА НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС “ОБЦ”:


1. Еп. Петър Иванов Георгиев  - Зам. Пълномощник
2. П-р Иван Георгиев Хазърбасанов - Зам. Пълномощник
3. П-р Андрей Владимиров Аврамов
4. П-р Валери Георгиев Симов
5. П-р Владимир Йорданов Владимиров
6. П-р Янко Добрев Добрев - Председател на Контролната Комисия на НА “ОБЦ”